Går mot full deltakelse i Sørlandsgaloppen

Går mot full deltakelse i Sørlandsgaloppen

Når regjeringen har sagt ja til utendørs arrangementer med inntil 800 deltakere, betyr det at vi har fått et godt utgangspunkt for at alle som ønsker det kan få delta i Sørlandsgaloppen 2021. I tillegg til disse 800 kommer alle de som har gyldig koronapass innen 1. juli. Og det er en stor andel av de påmeldte løperne.

- Regjeringen har også gitt melding om at det vil blir organisert for gratis smitteverntest på arenaene. Det betyr at vi kan øke antall deltakere ytterligere, sier Haarr som slår fast at orientering er den tryggeste aktiviteten man kan drive med i disse tider. Og Haarr legger til: - O-løp i sin natur er lavrisiko for smittespredning. Eneste som kan stanse et fullverdig arrangement, er et større koronautbrudd i tiden fremover, sier Dagfinn Haarr og legger til: - Men det kommer neppe til å skje.

Solid erfaring

Sørlandsgaloppens smittevernansvarlig har solid erfaring på dette feltet. Han var inntil nylig kommuneoverlege og smittevernoverlege i Kristiansand og har tett kontakt med de lokale myndighetene. Han jobber tett sammen med klubbkollega i Oddersjaa og nylig avtroppet kommuneoverlege i Lillesand, Erik Hodne. Med andre ord, kompetansen på det medisinske feltet skulle være bra under årets Sørlandsgaloppen.

Etter en uavklart smittesituasjon i kommunen i slutten av mai og begynnelsen av juni, er situasjonen stabilisert, og kommunen skal ifølge ordføreren snart følge de nasjonale retningslinjene.  

- Men det må bli en litt annerledes Sørlandsgaloppen enn løperne er vant med. Vi må unngå at mange samles utenom klubbkohorten. Det betyr at det ikke blir resultatservice, ikke løperdrikke og heller ikke barneparkering, sier Dagfinn Haarr.

Støtte fra O-forbundet

Når det gjelder optimismen i forhold til en nærmest fullverdig Sørlandsgaloppen, får smittevernsjefen støtte fra arrangementsansvarlig i Norges Orienteringsforbund, Jan Arild Johnsen.

- Vi venter på mer detaljerte regler for idretten, men vi er trygge på at trinn tre i gjenåpningen av Norge vil skje i god tid før 1. juli, sier Johnsen. Hans melding til arrangører og påmeldte deltakere er at de for fullt skal forberede seg på at det blir Sørlandsgaloppen 2021 i Mandal og Kristiansand fra 1. juli.

Optimistisk Galopp-sjef

Leder av Hovedkomiteen for Sørlandsgaloppen, Nils Gjelsten, er også svært optimistisk etter de siste signalene fra helseministeren.

- Vi planlegger for at alle påmeldte skal få delta. Men vi må se nærmere på hvordan vi skal organisere dette i forhold til de som har gyldig koronapass, hvem som må testes osv., sier Galopp-sjefen. Han lover en raskest mulig avklaring på dette.

- Jeg tenker at vi må ha et testtilbud der vi kan sluse gjennom flest mulig løpere. Da kan jeg love et trygt arrangement, sier smittevernansvarlig Dagfinn Haarr, og legger til:

"Nå kan vi trygt si velkommen til Sørlandsgaloppen 2021 i Mandal og Kristiansand!"