Masse fornøyde løpere første dag, men fra nå av samles kartene inn

Masse fornøyde løpere første dag, men fra nå av samles kartene inn

Selv om første løp i Sørlandsgalopen var et stykke unna slik vi forbinder med en tradisjonell Sørlandsgaloppen, ble det en flott start på løpene med rundt 1400 deltakere. Det var massevis av smil å se, og løperne så ut til å leve greit med at arrangementet måtte strekkes i langdrag av hensyn til smittevernforskriftene.
- Men vi gjorde en feil første dagen, sier leder av Hovedkomiteen. Og fortsetter: - Vi skulle samlet inn kartene etter målpassering og henvist løperne til å studere kartene og løypene på nettet der de ligger på Eventor. Han viser til O-forbundets smittevernveileder der dette er ett av punktene.
- Vi så at løpere sammenliknet strekktider og diskuterte løyper over kartene. Da viste det seg vanskelig å overholde en-meters regelen, var erfaringen arrangøren gjorde.
Men utover dette, så var det bare positive tilbakemeldinger fra løpssultne o-løpere. Saniteten, godt bemannet med flere leger, hadde en svært rolig dag. Og selv om det ikke ble stekende sol, slik meteorologene hadde lovet for noen dager siden, mener Gjelsten at det var bortimot ideelt løpsvær.
- Fin og behagelig temperatur, og vi unngikk regnet, sier Galopp-sjefen som lover mer utfordrende og artige løyper i fredagens løp i Mandal. 
Men med kartinnlevering etter målpassering, altså!