Statusrapport for Sørlandsgaloppen 2021

Statusrapport for Sørlandsgaloppen 2021

Kristiansand har den siste tiden hatt høye smittetall og ble dermed ikke med på fase 2 i den nasjonale gjenåpningen. Men det tas grep lokalt med håp om å få snarlig kontroll på smittesituasjonen.

Dermed er også idrettens situasjon uklar og lite forutsigbar. Vi har nå fått melding fra O-forbundet om at det er tillatt med tre grupper på 200 løpere hver, altså 600 deltakere. Forutsatt at Kristiansand får kontroll med smitten. Dette blir i så fall vårt minimumsarrangement om det ikke kommer nye lettelser i deltakerantallet.

Vi håper fortsatt på at vi kan utvide dette antallet og mye tyder på at 11. juni kan bli en viktig dag der det kan komme nye og forhåpentlivis positive nyheter.

På Eventor ligger det nå lister som viser hvilken rekkefølge deltakerne er påmeldt i. Denne blir retningsgivende for hvem som får delta, dersom det blir et begrenset antall deltakere.

Vi har fått optimistiske meldinger fra O-forbundet som antyder at det kan bli mulig å arrangere løp med tre puljer på 500 løpere om smittesituasjonen nasjonalt og lokalt utvikler seg positivt.

Arrangøren har satt 23. juni som en "deadline-day". Da avgjør vi hvor mange som får delta.

Vi håper fortsatt at alle påmeldte skal få stille til start i Mandal torsdag 1. juli.

Situasjonen er utfordrende for arrangøren. Men det er den sannelig også for løpere som har meldt seg på og ikke vet hva som skjer. Vi skal informere kontinuerlig om situasjonen og tror og håper på flotte o-løp på Sørlandet 1. til 4. juli.